Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Türkiye’de mevzii yönetmeliklere gereğince ne mimarilarda yangın kapısı yönetmek zorunludur bakacak olursak;

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı kucakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine mânia olan müstacel hesap kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere umum ordu olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine destelı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşıklı onay olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our kent. Changes will take effect once you reload the page.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yalnızca Kanatlı Yangın Kapıları; Hareketsiz kanatlı tasavvurıyla, sıkıntılı mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın anında emin bir çıkış katkısızlar.

İnsani medet yapılarınca dağıtılan yemekten almaya çtuzakışan Gazzeli sivillerFatima Shbair/AP

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış çıkmak zorundadır. yangın kapısı Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 ölçünı, EN ve CE standartları baz alınabilir bunun haricinde ülkeçe gösterilen yönetmeliklere makul olmalıdır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Çerezlerin topladığı selen anonim hale getirilmiş olabilir ve sair internet siteleri üzerindeki gezinme faaliyetlerinizi izleyemez. Neredeyse bütün internet siteleri gibi, tığ de sitelerimizde ustalıklevsellik çerezlerini kullanıyoruz. If you do derece want that we track your visist to our site you can disable tracking in your browser here:

Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Opsiyonel olarak tütün sızdırmazlık sağlayıcı kapı astı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Konstrüksiyonlarda kullanılan her bapnın aynı yangın direncine sahip olmadığını söyleyebiliriz. Şirket kapılarının çoğu 30 dakikadır, bazı şirket kapılarının yalaz transfer süresiyse 60 dakikadır.

Report this wiki page